Hlavní obsah

Rodiče zavraždili svou dceru, byla neprovdaná a otěhotněla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Policie v pákistánské části Kašmíru zatkla manželskou dvojici a obvinila ji z vraždy jejich 18leté dcery. Rodiče se přiznali, že dívku zavraždili, když zjistili, že je těhotná. Chtěli tak zachránit čest rodiny, protože dcera nebyla vdaná.

Článek

Rodina se před časem přestěhovala do města Rávalpindí i se svými dvěma syny a dvěma dcerami. Předminulý týden nahlásili rodiče na policii, že se jedna z dcer ztratila na městském trhu.

Ve skutečnosti se ale s dcerou vydali za město, kde ji rozsekali sekyrou na kusy a hodili do řeky Púnča. Lidé z vesnice Kotli ostatky nemohli pár dnů identifikovat, dívku poznali až po nalezení hlavy.

Rodiče se k činu spáchanému začátkem března přiznali, uvedl server BBC.

Podle policie byly podobné případy kdysi výjimečné, ale v poslední době jich přibývá. Za pět měsíců v oblasti řešili už třetí vraždu ze cti. Loni v říjnu tam rodiče zabili kyselinou svoji 15letou dceru jen proto, že se podívala na cizího chlapce.

Počet takových vražd výrazně roste rok od roku v celé zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám