Hlavní obsah

Pumové atentáty v Pákistánu si vyžádaly 15 mrtvých

ISLÁMABÁD
Aktualizováno

Celkem osm pákistánských policistů a vojáků v sobotu zemřelo při pumovém útoku na severozápadě Pákistánu. Dalších sedm osob zahynulo během dvou dalších atentátů. S odvoláním na místní úřady to oznámila agentura Reuters.

Foto: Str/Pakistan, Reuters

Pákistánská policie zkoumá místo výbuchu.

Článek

Útok se odehrál u kontrolního stanoviště na předměstí města Péšávar. Automobil naložený výbušninami explodoval ve chvíli, kdy se k němu přiblížily bezpečnostní jednotky, které obdržely hlášení, že ve voze je mrtvé tělo.

"Bílé auto stálo u kraje silnice a když na místo dorazili policisté, vybuchlo," informovala média místní policie. Dodala, že muži zákona byli navedeni do pasti. Mezi mrtvými je pět policistů a tři vojáci.

Další tři civilisté pak zahynuli po výbuchu bomby u silnice v blízkosti města Déra Adam Khil a čtyři lidé nepřežili útok sebevraha, který odpálil nálož v mešitě ve vesnici Tirá v kmenové oblasti Chajbar na severozápadě země.

V posledních měsících se bezpečnostní situace v Pákistánu výrazně zhoršila. Násilnostmi je postižen především severozápad země, kde jsou aktivní ozbrojenci radikálního hnutí Taliban a teroristické sítě Al-Káida, útoky se ale nevyhýbají ani ostatním částem země.

Americký bezpilotní letoun se patrně zřítil

V úterý napadli ozbrojenci ve východním Pákistánu autobus se srílanským kriketovým týmem a jeho policejní doprovod. Útočníci zabili osm lidí a dalších 15 zranili.

Pákistánští oficiální činitelé v sobotu také prošetřují informace, podle nichž nad severozápadem pákistánského území zmizel a patrně se zřítil americký bezpilotní letoun. Tyto letouny často provádějí raketové útoky na předpokládané teroristické cíle v severozápadním Pákistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám