Hlavní obsah

Při požáru v porodnici zemřelo v Senegalu nejméně 11 novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při požáru v nemocnici v Senegalu zemřelo nejméně 11 novorozenců. Na sociálních sítí to uvedl senegalský prezident Macky Sall, který ale o neštěstí nesdělil další podrobnosti. Požár vypukl v nemocnici ve městě Tivaouane, zhruba 130 kilometrů do hlavního města Dakar. Podle starosty města se podařilo tři děti zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Právě jsem se dozvěděl se zármutkem a zděšením o smrti 11 novorozenců při požáru na oddělení neonatologie v nemocnici ve městě Tivaouane,“ uvedl na sociálních sítí prezident Sall.

Podle starosty města Demby Diopa se záchranářům podařilo zachránit tři novorozence. Neuvedl, v jakém stavu se nachází. Podle něj požár vznikl kvůli elektrickému zkratu a oheň se na oddělení rozšířil velmi rychle.

V dubnu loňského roku zemřeli podle agentury AFP ve městě Linguère čtyři novorozenci. Podle starosty města a tehdejšího ministra vnitra Alyho Ngouilleho Ndiayeho za to mohlo špatné fungování klimatizace na porodním oddělení. Na začátku dubna letošního roku pak v Senegalu vzbudilo velké pozdvižení úmrtí těhotné ženy, která čekala v nemocnici na porod císařským řezem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám