Hlavní obsah

Potopil se pod vodu, aby požádal přítelkyni o ruku. Už nevyplaval

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ostrov Pemba, Tansánie

Z originální žádosti o ruku se stala tragédie. Američan Steven Weber se rozhodl dát najevo city své přítelkyni pod vodou. Jeho romantická žádost o ruku však bylo to poslední, co v životě učinil. Ve vodě se utopil, a nemohl tak vyslechnout odpověď své přítelkyně, která zněla „milionkrát ano“.

Foto: Profimedia.cz

Podvodní žádost o ruku se stala Stevenu Weberovi osudnou (Ilustrační foto).

Článek

Steven Weber pobýval se svou přítelkyní Keneshou Antoinovou v Tasmánii v letovisku Manta u ostrova Pemba v ponořené kabině. Americký pár si pronajal místnost ukotvenou zhruba v desetimetrové hloubce na čtyři noci. Té třetí se Steven Weber z Baton Rouge v Louisianě rozhodl požádat svou přítelkyni o ruku.

Vybaven potápěčskými brýlemi a ploutvemi se vydal do vody a na okno kabiny přitiskl vzkaz s nápisem: „Nedokážu zadržet svůj dech na tak dlouho, abych ti řekl, co všechno na tobě miluji. Ale... Vše, co na tobě miluji, miluji každým dnem víc a víc.“

Pak otočil list a na něm stálo: „Staneš se, prosím, mou ženou? Vezmeš si mě?“ Následně vytáhl ze šortek zásnubní prsten. Zatímco Kenesha odříkávala uvnitř místnosti svůj souhlas, Steven plaval od okna pryč.

Nedalo se už nic dělat, hájí se středisko

Z vody už se Steven Waber nevynořil. Generální ředitel rekreačního střediska, kde ke tragédii došlo, Mathew Saus řekl pro BBC, že jeho personál se snažil na situaci co nejrychleji reagovat, ale když záchranáři dorazili, „nedalo se už nic dělat“.

„S největší lítostí musíme informovat, že ve středisku Manta Resort došlo ve čtvrtek 19. září 2019 ke smrtelné nehodě," uvedlo středisko ve svém prohlášení.

„Steven Weber se tragicky utopil při samostatném potápění mimo podvodní místnost,“ doplnilo středisko své vyjádření.

Naše poslední chvíle byly ty nejkrásnější, uklidňuje se snoubenka

Kenesha je smrtí svého přítele zdrcena. Ve svém příspěvku na Facebooku uvedla, že „nikdy neslyšel její odpověď, což by bylo milionkrát ano.“

„Nikdy jsme se spolu nemohli obejmout a oslavit začátek našeho společného života, protože nejlepší den našich životů se změnil v nejhorší. Je to ten nekrutější zvrat osudu, jaký si lze představit,“ napsala.

„Jediné, co mě uklidňuje, je skutečnost, že posledních pár dnů jsme si spolu zažili ty nejkrásnější momenty ze všech a že jsme v našich posledních společných chvilkách byli naprosto nekonečně šťastní,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám