Hlavní obsah

Poslední zachycený signál zřejmě ze ztraceného boeingu nepocházel

Novinky, rei
Canbera/Peking

Signál, který ve čtvrtek zachytilo australské letadlo pátrající v Indickém oceánu po černých skříňkách ze zmizelého malajsijského boeingu, zřejmě z letadla nebyl. V pátek to uvedl velitel australského letectva Angus Houston, který koordinuje mezinárodní pátrání. Australský premiér Tony Abbott nicméně věří, že se černé skříňky podaří najít, i když jejich baterie už pomalu dosluhují.

Foto: Australian Defence Force/Handout, Reuters

Australská loď HMAS Ocean Shield zaznamenala signály čtyřikrát.

Článek

„Podle informací, které mám k dispozici, nenastal v pátrání po letu MH370 žádný velký zlom,“ prohlásil velitel letectva Houston a dodal, že čtvrteční zachycený signál se ztraceným letadlem „zřejmě nesouvisel“. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Premiér Abbott nicméně věří, že předchozí čtyři signály, které pátrači zaznamenali, z černých skříněk boeingu pocházejí. Během návštěvy Číny upozornil, že byla významně zúžena oblast, kde se hledá.

„Máme celou řadu zaznamenaných signálů, některé po docela dlouhou dobu. Dostáváme se nicméně do fáze, kdy signál, o němž jsme přesvědčeni, že pochází z černé skříňky, začíná slábnout,“ uvedl ministerský předseda. Současně ale varoval, že hrubé označení místa, kde černá skříňka leží, je něco úplně jiného než vylovení vraku letadla z hloubky téměř čtyři a půl kilometru pod mořskou hladinou a zjištění, co se v letadle stalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australská posádka pátrala po letadle pomocí podvodního lokátoru signáluVideo: Reuters

Boeing 777 s 239 cestujícími a členy posádky zmizel 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetřovatelé věří, že se z nezjištěných příčin stočil na jih a o pár hodin později se zřítil v jižní části Indického oceánu.

Po skříňkách a letounu v úžeji vymezené oblasti severozápadně od Perthu na ploše téměř 47 tisíc kilometrů čtverečních v pátek pátrá až 15 letadel a 13 lodí z několika zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám