Hlavní obsah

Počet obětí koronaviru v Číně znovu vzrostl. Problémy má i Jižní Korea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Nemoci Covid-19 způsobené novým typem koronaviru v pevninské Číně podlehlo již 2236 lidí. Nakažených je už více než 75 tisíc, informovala v pátek s odvoláním na čínské zdravotnické úřady agentura Reuters. Během čtvrtka zaznamenala Čína 118 nových úmrtí, 115 z nich evidují úřady v nejpostiženější provincii Chu-pej.

Foto: Kim Jun-beom, ČTK/AP

Jihokorejci v ochranných oděvech dezinfikují ulici v Tegu

Článek

Celkem se v pevninské Číně, do které se nepočítá Hongkong a Macao, do čtvrteční půlnoci nákaza novým typem koronaviru potvrdila u 75 465 lidí.

Počet nakažených i počet úmrtí ve čtvrtek ve srovnání se středou vzrostl. Zatímco za středu úřady informovaly o 394 nakažených a 114 mrtvých, za čtvrtek to je 889 nakažených a 118 mrtvých.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Nejhůře postižená je nadále provincie Chu-pej, z níž se začal virus v loňském roce šířit. Počet obětí nemoci Covid-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, se tu podle aktuálních statistik zvýšil na 2144. Ve čtvrtek v provincii Chu-pej nemoci podlehlo 115 lidí. Nově potvrzených případů nákazy je 411.

Za středu hlásily úřady z provincie jen 349 nových případů. Nárůst přišel po třech dnech, kdy nové případy ubývaly. Celkem byla nákaza v provincii Chu-pej zjištěna již u 62 442 lidí.

Další úmrtí mimo Čínu

Vyšší je ve srovnání předchozích dvou dnů také počet lidí, kteří nemoci Covid-19 v provincii Chu-pej podlehli. Ve čtvrtek bylo mrtvých 115, ve středu 108.

Jako by se mi otevíral každý pór na těle. Brit popsal svůj boj s koronavirem

Koronavirus

Mimo pevninskou Číny zemřeli na Covid-19 také jednotlivci v Hongkongu, na Tchaj-wanu, v Japonsku, na Filipínách, v Íránu, ve Francii a naposledy úmrtí ohlásila také Jižní Korea.

V jihokorejském městě Tegu a jeho okolí, kde se koronavirus šíří, místní úřady vyhlásily zvláštní zónu. V oblasti, ve které žije několik milionů lidí, se podle agentury AP potvrdilo již 69 případů nákazy. Jeden člověk nemoci Covid-19 podlehl. „Naše snahy se dosud soustředily na zabránění tomu, aby se nemoc dostala do země. Ale teď pozornost zaměříme na to, abychom zabránili dalšímu šíření nemoci v místních komunitách,” uvedl jihokorejský premiér Čong Sje-kjon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám