Hlavní obsah

Počet obětí koronaviru překročil stovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Na koronavirus 2019-nCoV zemřelo v Číně už 106 lidí. V zemi se jím nakazilo 4515 osob. Novou bilanci v úterý zveřejnily místní úřady. Několik desítek případů je potvrzeno i mimo Čínu.

Foto: Dake Kang, ČTK/AP

Prodej dýchacích masek ve Wu-chanu

Článek

Čínská státní televize dnes uvedla, že v provincii Chu-pej, z jejíž metropole Wu-chanu se virus od konce loňského roku šíří, zemřelo dalších 24 lidí. Z provincie Chu-pej hlásí 1291 nových případů, čímž celkový počet nakažených v Číně stoupl na 4515. Celkem počet nakažených stoupl za jediný den o 1680.

První oběť nového koronaviru oznámily i úřady v Pekingu, jde o padesátiletého muže, který navštívil jedenáctimilionové město Wu-chan. Právě z tamního rybího a zvířecího trhu se nemoc rozšířila.

Nákazu koronavirem zjistí jen test, příznaky jsou podobné chřipce

Koronavirus

Stanice BBC připomněla, že nový koronavirus zabíjí většinu starší lidi nebo osoby, které už měly dýchací potíže. Na nemoc zatím není lék a neexistuje proti ní očkovací látka.

Mimo Čínu jsou jen desítky nakažených

Asi pět desítek případů nákazy je potvrzeno mimo Čínu, avšak jinde oběti hlášeny nejsou. Osm nakažených je v Thajsku. Podle serveru BBC hlásí po pěti případech USA, Austrálie a Singapur. Další potvrzené případy jsou z Tchaj-wanu, Malajsie, Jižní Koreje, Japonska, Vietnamu, Nepálu, Kanady, Kambodže, Srí Lanky. V Evropě byly zatím potvrzeny tři případy ve Francii a jeden v Německu.

Koronavirus potvrdili v Bavorsku

Koronavirus

Země přijímají opatření proti šíření koronaviru, Filipíny zastavily vydávání turistických víz pro Číňany. Společnost Facebook požádala své zaměstnance, aby nejezdili do Číny, pokud to není bezpodmínečně nutné. Zaměstnancům, kteří už do Číny přijeli, doporučila, aby pracovali z domova.

Šéf české kanceláře WHO: Lék na koronavirus zatím nemáme, ale není třeba panikařit

Domácí

Čínská vláda už dříve prodloužila do neděle volno v souvislosti s oslavami lunárního Nového roku. Zavřena jsou některá místa hojně navštěvovaná turisty, například Zakázané město v Pekingu či některé úseky Velké čínské zdi. Omezena byla v některých městech i veřejná doprava.Tibet uzavřel turistické destinace a turisté, kteří do oblasti přesto přijedou budou na vlastní náklady ve 14denní karanténě, uvedl server China Daily.

Reklama

Výběr článků

Načítám