Hlavní obsah

Ozbrojenci v metropoli Burkina Fasa napadli štáb armády, desítky mrtvých

Aktualizováno

V hlavním městě západoafrické země Burkina Faso napadli neznámí ozbrojenci sídlo generálního štábu místní armády. Střelba se ozývala také z blízkosti francouzské ambasády a dalších institucí. Policie Burkina Fasa hovoří o útoku islamistů, napsala agentura DPA. O život podle různých zdrojů přišlo nejméně 28 lidí, podle vlády bylo zabito sedm útočníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenci zaútočili na sídlo generálního štábu armády Burkina FasaVideo: Reuters

 
Článek

Podle dvou bezpečnostních zdrojů si útok vyžádal 28 mrtvých; třetí zdroj uvedl, že zabito bylo 30 lidí. Dva zdroje jsou francouzského původu, jeden je místní.

V hlavním městě Ouagadougou se ozývala střelba z automatických zbraní a kulometů, uvedl zpravodaj agentury DPA.

Francouzské velvyslanectví na své facebookové stránce nejdříve uvedlo, že byla napadena ambasáda a francouzský kulturní institut. Později zprávu upravilo tak, že místo útoku není známo.

Poblíž francouzského velvyslanectví zahájilo palbu pět mužů v autě, informovala s odkazem na anonymní svědky a svého dopisovatele agentura AFP.

Foto: Social Media, Reuters

Dým nad budovami v Ougadougou v Burkina Fasu

Zatím není jasné, co bylo cílem útoku. Místní rozhlasová stanice Omega uvedla, že ozbrojenci udeřili ve čtvrti, kde se nachází také úřad premiéra Burkina Fasa a kancelář OSN. Další zprávy hovoří o tom, že cílem útoku bylo sídlo generálního štábu, když maskovaní útočníci s batohy napadli stráž u vchodu. Budovou také otřásl výbuch, uvedla s odvoláním na nejmenované svědky agentura Reuters.

Foto: Stringer, Reuters

Lidé opouštějí sídlo generálního štábu armády v Ougadougou

Ouagadougou se stalo dějištěm krvavého útoku loni v srpnu, kdy pravděpodobně islamisté zabili u turecké restaurace nejméně 18 lidí včetně několika cizinců.

Reklama

Výběr článků

Načítám