Hlavní obsah

O všechny děti přišli v boeingu sestřeleném nad Ukrajinou, teď se jim narodila dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Australský pár, jehož tři děti předloni v létě zahynuly v malajsijském boeingu sestřeleném nad východní Ukrajinou, má dceru. Anthony Maslin a Marite Norrisová označili narození holčičky, jíž dali jméno Violet May, za dar.

Foto: Profimedia.cz

Desetiletá Evie Maslinová, dvanáctiletý Mo Maslin a osmiletý Otis Maslin (zleva doprava) zahynuli v boeingu sestřeleném nad východní Ukrajinou.

Článek

Dvojice z Perthu přišla o všechny tři děti - syny Otise a Moa a dceru Evie -, které letadlem směřujícím z Amsterdamu do Kuala Lumpuru cestovaly se svým dědečkem, otcem Norrisové. Rodiče tehdy zůstali v Amsterdamu.

„Věřím, že nám Mo, který by v sobotu slavil 14. narozeniny, Evie, jíž by příští týden bylo 12, Otis, jemuž by příští měsíc bylo 10 let, a dědeček Nick poslali úžasný dar. Narození Violet je pro nás důkazem, že láska je silnější než nenávist. Jak řekl Martin Luther King: Tma nevyžene tmu, to umí jen světlo. Nenávist nezažene nenávist, to může udělat jen láska,“ uvedli šťastní rodiče.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruský separatista na místě pádu letadla mezi troskami

Boeing společnosti Malaysia Airlines byl sestřelen během přeletu válečné zóny nad Donbasem. Západní a ukrajinští vyšetřovatelé poukázali, že letadlo sestřelila ruská raketa Buk, kterou vypálili separatisté. Rusko to popírá a viní ukrajinskou armádu.

Související témata

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: Profimedia.cz

Protiletadlový systém Buk

Zkázu letadla nikdo nepřežil. Mezi 298 oběťmi bylo 80 dětí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám