Hlavní obsah

Nákladní fokker s drogami spadl v Keni na dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi

Čtyři členové posádky letadla Fokker 50 zemřeli ve středu ráno v keňském hlavním městě Nairobi, když se jejich stroj krátce po startu zřítil. Jak uvedla agentura Reuters, letoun dopadl na dvoupodlažní budovu obchodů, kterou značně poškodil. Stroj se po nárazu rozlomil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo po startu spadlo na budovu v NairobiVideo: Reuters

 
Článek

Velitel nairobské policie Benson Kibui řekl rádiu Capital News, že stroj letěl z nairobského mezinárodního letiště Joma Kenyatty do somálského Mogadiša. Stroj podle keňského letištního úřadu dopadl na předměstí Utawala.

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Bezpečnostní složky odnášejí náklad katy jedlé z havarovaného Fokkeru 50.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místě zasahují hasiči a záchranáři, kteří prohledávají trosky domu, zda v něm nejsou další oběti. Zatím se jim podařilo vyprostit tělo jednoho ze členů posádky.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Stroj převážel listy katy jedlé, které se žvýkají, neboť obsahují povzbuzující alkaloidy. Jde o slabší drogu, jejíž požívání má dlouhou tradici v severní a východní Africe i v Jemenu. V těchto zemích je tato droga legální, v USA je ale zakázaná.

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Trosky havarovaného Fokkeru 50 v Nairobi

Mezinárodní letiště v Nairobi je nejrušnější ve východní Africe. Používají ho společnosti zajišťující letecké spojení s Evropou, Blízkým východem, Asií i zbytkem Afriky. V loňském roce ho zpustošil rozsáhlý požár.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám