Hlavní obsah

Na koronavirus zabraly léky na AIDS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Kombinace léků na AIDS a chřipku zabrala v Thajsku u 71leté Číňanky, která se nakazila novým koronavirem 2019-nCoV, uvedla v pondělí agentura AFP s odvoláním na thajské ministerstvo zdravotnictví. Osmačtyřicet hodin poté, co jí byla nasazena antivirotika používaná k léčbě HIV a chřipky, už měla negativní test na nákazu koronavirem.

Foto: ČTK/AP

Nový koronavirus 2019-nCoV na ilustračním obrázku

Článek

O negativním testu informoval thajský lékař Kriengsak Attipornwanič na každodenní tiskové konferenci: „Pozitivní laboratorní výsledek na koronavirus se za 48 hodin změnil na negativní. Zatímco předtím byla vyčerpaná, o 12 hodin později si už mohla sednout.“

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Lékaři u ní použili antivirotikum proti chřipce oseltamivir, které je známé pod komerčním názvem tamiflu, a dvěma antivirotiky používanými při léčbě AIDS, jimiž jsou lopinavir a ritonavir. Dodal, že ministerstvo ještě čeká na potvrzení těchto výsledků.

Léky proti HIV lopinavir a ritonavir podávali nakaženým i ve třech vybraných čínských nemocnicích v rámci experimentální léčby.

Vědci zkoušejí zničit koronavirus přípravky proti HIV a AIDS

Svět

V Thajsku bylo zjištěno 19 potvrzených případů nákazy 2019-nCoV. Naprostá většina nakažených je v pevninské Číně – celkem 17 297. Na infekci ta zemřelo 361 osob. Jednu oběť si nový koronavirus vyžádal na Filipínách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám