Hlavní obsah

Ministerstvo zahraničí doporučuje necestovat do Thajska

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK
Aktualizováno

Ministerstvo zahraničí doporučilo českým turistům, aby zrušili plánovanou cestu do Thajska, kde týden demonstranti blokují přední úřady a letiště a vládu de facto rozpustil ústavní soud. Češi by měli podle ministerstva vyčkat na zklidnění situace.

Článek

„Vzhledem k přetrvávajícím problémům s dopravou a zdržením odletů z Thajska doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR necestovat do této země až do uklidnění situace a obnovení řádného provozu mezinárodního letiště v Bangkoku,“ uvedlo ministerstvo na svých internetových stránkách.

Úřad dodává, že lidé, kteří jsou už v Thajsku, a zvlášť v Bangkoku, kde se udála většina násilností, by se měli vyhnout exponovaným místům a pobyt v hlavním městě omezili na minimum.

Situace by se měla zklidnit ve středu. Podle agentury Reuters se demonstranti s vládou dohodli na ukončení blokád do středy 04:00 SEČ.

Vládní krize v Thajsku kulminovala počátkem minulého týdne, když stovky demonstrantů obsadily parlament a sídlo premiéra. Vláda se pak dočasně přestěhovala na bangkocké letiště a poté, co také to bylo obsazeno, uchýlila se do utajení. Demonstranti blokují též letiště Don Muang, kde v posledních dvou dnech explodovaly tři granáty a zabily nejméně jednoho člověka.

Vláda v úterý de facto padla poté, co ústavní soud straně premiéra Somčaje Vongsavata zakázal činnost. Její členové chtějí založit jinou stranu a postavit nový vládní kabinet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám