Hlavní obsah

Mina na Srí Lance zabila šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLOMBO

Výbuch bomby na východě Srí lanky zabil šest policistů a civilistu. Dalších dvanáct policistů, kteří cestovali autobuse, exploze u univerzity zranila. Vláda z atentátu obvinila tamilské separatisty.

Článek

Velitel bezpečnostních sil v okresu Batticola, kde dochází k častím střetů mezi separatistickými Tamily a většinovými sinhálci, uvedl, že zabíjela mina.

Atentát byl spáchán v době ofenzívy srílanských vojsk, jimiž se daří vytlačovat vzbouřence z města a okolí silnic východního pořeží ostrova, které ovládali po deset let. S jejich postupem však končí v uprchlických táborech desítky tisíc civilistů, utíkajících před boji.

Po ztrátě velkých území přešli tamilští separatisté k partyzánské válce. Vláda je viní, že v posledních týdnech podnikli dva vražedné atentáty na autobusy a že se o víkendu neúspěšně pokusili podniknout za pomocí tří lodí sebevražedný atentát na přístav v hlavním městě Colombu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám