Hlavní obsah

Masakr na Srí Lance ho postavil před strašnou volbu, které ze svých dětí zachránit

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští sourozenci Linseyovi na Srí Lance společně s otcem vyvázli z prvního víkendového bombového útoku. O chvíli později je však zasáhl další. Jejich otec byl postaven před strašlivou volbu a musel si vybrat, které ze svých dětí se pokusí zachránit.

Foto: Eranga Jayawardena, ČTK/AP

Následky výbuchu v pětihvězdičkovém hotelu Shangri-la v Kolombu

Článek

Na 321 lidí padlo za oběť nedělním bombovým útokům na Srí Lance, 38 z nich byli cizinci. Mezi nimi byly i dvě děti Matthewa Linseyho (61) z Londýna. O tragickém příběhu informoval deník The Times.

Sourozenci Daniel (19) a Amelie (15) Linseyovi dokázali přežít první teroristický útok, který zasáhl hotel Shangri-La v Kolombu. Právě snídali před odletem domů do Londýna, když se mezi lidmi odpálil první sebevražedný atentátník. Linseymu se s dětmi podařilo utéct.

„Neumíte si představit, jak strašné to bylo. Všude byl křik. Já byl se svými dětmi. Ani nedovedu říct, jestli byly v pořádku, byla tma. Bál jsem se, jestli nepřijde další výbuch. Běželi jsme pryč – další výbuch,“ popsal situaci pro The Times.

„Běželi jsme zrovna k výtahům a já s nimi nemohl pohnout. Oba padli k zemi. Syn vypadal hůř než dcera, tak jsem se ho snažil křísit,“ pokračoval v líčení událostí osudného rána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srílanská policie zadržela jednoho z podezřelých útočníkůVideo: AP

„Nějaká žena řekla, že se postará o mou dceru. Odnesl jsem syna dolů k záchranářům a odvezli jsme ho do nemocnice. Křičel jsem: ‚Prosím pomozte mému synovi, prosím pomozte,“ vzpomínal Linsey na moment, kdy si musel vybrat, o které ze svých dětí se postará.

Nakonec však zemřely obě. „Myslel jsem, že dcera je na tom lépe. Nemohl jsem ji najít, protože jsem byl se synem. Bohužel zahynuly obě mé děti,“ řekl otec dětí.

Obě děti prý milovaly cestování a zajímaly se o jiné kultury. „Byla to součást jejich osobností,“ dodal Mathew Linsey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám