Hlavní obsah

Malajsijský airbus padal volným pádem, cestující létali po kabině jako panenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur

Nejméně 37 lidí utrpělo v neděli zranění na palubě Airbusu A380 malajsijských aerolinií, který se dostal do silných turbulencí. Stroj deset vteřin padal volným pádem a nepřipoutaní pasažéři poletovali po kabině jako panenky. Piloti ale situaci zvládli a s největším dopravním letounem světa přistáli na letišti v Kuala Lumpur. Šlo o spoj MH1 z londýnského Heathrow. O události informoval server deníku Independent.

Článek

„Byl jsem jedním z pasažérů na palubě a domnívám se, že piloti udělali to nejlepší, co mohli, aby nás dostali bezpečně domů. Omdlel jsem hned poté, co piloti znovu získali kontrolu nad letadlem,“ napsal na Facebooku Harith Azman, citovaný Independentem.

Otřesy byly tak silné, že poničily boxy na odkládání palubních zavazadel, vozík s nápoji i jídlem, které bylo všude kolem.

„Moji rodiče byli zrovna na toaletě a můj otec se udeřil o strop do hlavy,“ dodal Azman.

„Bylo to to opravdu děsivé, protože to přišlo zničehonic. Na palubě byly také děti, které spaly, a většina z nich se vzbudila v hrůze a plakala,“ řekl zmiňovaný cestující pro deník Evevening Standard.

K incidentu během letu se vyjádřily i aerolinky. „Během letu přes Bengálský záliv kvůli turbulencím svítila výzva, aby se cestující připoutali. Byli jsme nápomocni všem 378 pasažérům na palubě a upřímně se omlouváme za nepohodlí způsobené počasím, které jsme nemohli nijak ovlivnit,“ stojí v prohlášení Malaysian Airlines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám