Hlavní obsah

Malajsie téměř po roce oficiálně vyhlásila zmizení boeingu

– Kuala Lumpur • Aktualizováno

Malajsijská vláda ve čtvrtek oficiálně označila nehodu boeingu společnosti Malaysia Airlines za zmizení. Krok otevřel možnost ke kompenzacím rodin zmizelých cestujících. Boeing s 239 lidmi se ztratil z radarů počátkem loňského března. Zmizel beze stopy. Úřady předpokládají, že se zřítil v odlehlých místech na jihu Indického oceánu. Informovala o tom stanice BBC.

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysia Airlines na archivním snímku

Článek

„S těžkým srdcem a nejhlubším zármutkem vyhlašujeme nehodu letu MH370 Malaysia Airlines. Předpokládáme, že všech 239 pasažérů a členů posádky přišlo o život,“ prohlásil ředitel agentury pro civilní letectví Azharuddin Abdul Rahman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kde stroj skončil, se neví, ačkoli po něm pátrali záchranáři z několika zemí. Nalezení letounu je podle Rahmana nadále prioritou. Pátrači prý zkoumají „každou věrohodnou stopu“. Dno oceánu v současnosti prohledávají čtyři plavidla. Rahman v té souvislosti vyzdvihl pomoc Číny a Austrálie.

Experti se domnívají, že boeing dopadl do vod v odlehlé jižní části oceánu západně od Perthu. Dosud bylo prohledáno více než 18 tisíc čtverečních kilometrů, a to až do hloubky šesti kilometrů.

Související téma

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Rovněž příčina nehody zůstává neznámá. Rahman ve čtvrtek upozornil na to, že v této fázi jsou všechno jen spekulace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám