Hlavní obsah

Lidé na nádraží v Káhiře uhořeli kvůli hádce dvou strojvůdců

Káhira

Egyptské úřady zatkly a poslaly do vazby šest lidí, kteří jsou spojeni se středeční nehodou na káhirském vlakovém nádraží, při níž zemřely přes dvě desítky lidí, napsal server deníku The New York Times. Zadrženi byli dva dělníci, jejich asistent a strojvůdci dvou vlaků. Všem zadrženým prodloužil prokurátor vazbu o další čtyři dny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku na nádraží v KáhiřeVideo: Reuters

 
Článek

Dosavadní vyšetřování zjistilo, že nehodě předcházela hádka mezi dvěma strojvůdci. Server deníku The New York Times to napsal s odkazem na informace generálního prokurátora Nabila Sadeka.

Jeden ze strojvůdců opustil po hádce lokomotivu, aniž zastavil motor a zabrzdil ji. Neřízená souprava potom ve vysoké rychlosti narazila na zátaras a vzápětí vybuchla palivová nádrž a následoval požár.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči lividují požár na nádraží v KáhiřeVideo: AP

Plameny se bleskově rozšířily po šestém nástupišti. Na záběrech z bezpečnostních kamer jsou vidět hořící lidé, kteří se snaží dostat od místa výbuchu. Někteří se je snaží uhasit, další v panice prchají do bezpečí.

Bilance zatím hovoří o 22 mrtvých a téměř 50 zraněných. Zdravotníkům se nedaří kvůli rozsáhlým popáleninám oběti identifikovat. Odborníci tak musí provádět testy DNA.

Po nehodě odstoupil ministr dopravy Hišám Arafát.

Reklama

Výběr článků

Načítám