Hlavní obsah

Kuba zveřejnila fotky Castra, daří se mu prý dobře

HAVANA

Fidel Castro se po zdravotní stránce drží velmi dobře, tvrdí po pátečním setkání s někdejším nejvyšším kubánským představitelem chilská prezidentka Michelle Bacheletová.

Článek

Bacheletová je na státní návštěvě Kuby a s dvaaosmdesátiletým Fidelem Castrem se setkala v neupřesněné lokalitě u Havany

"Setkala jsem se s Fidelem Castrem a drží se velmi dobře. Diskutovali jsme asi hodinu a půl," řekla Bacheletová novinářům.

Castro se v roce 2006 podrobil vážné operaci poté, co začal krvácet ve střevech. Během zdlouhavé rekonvalescence ho zastupoval bratr Raúl. Vedení země mu předal definitivně loni v únoru.

Páteční schůzka s Bacheletovou je v poslední době již druhým setkáním Fidela Castra s vysokým zahraničním státním představitelem. Před třemi týdny přijal rovněž u Havany argentinskou prezidentku Cristinu Kirchnerovou a prolomil tak několikaměsíční mediální mlčení. Právě tato odmlka vedla ke spekulacím, že zdravotní stav Fidela Castra je velmi vážný.

Reklama

Související témata:

Související články

Castro promluvil o svém zdravotním stavu

Kubánský prezident Fidel Castro ve středu uvedl, že podstoupil od července několik operací, které zpočátku nebyly úspěšné. V novinovém článku dále prohlásil,...

Výběr článků

Načítám