Hlavní obsah

Krejčíř si při nehodě v policejním autě v JAR rozbil nos

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř v pondělí při nehodě policejního vozu, který jej převážel k soudu v Johannesburgu, utrpěl lehké zranění. Podle serveru Eyewitness News, který se odvolává na jeho právníky, si pohmoždil nos a horní část hlavy. Krejčíř je v JAR obžalován z několika trestných činů včetně pokusu o vraždu.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Podle twitterového profilu jihoafrické policie byl Krejčíř po srážce přeložen do jiného vozu v policejní koloně a převezen před soud. Údajně šlo o běžnou dopravní nehodu, policie popřela jakékoli spekulace o plánovaném činu ve snaze Krejčíře osvobodit. Už dříve se totiž objevily informace, že Krejčíř nabídl komukoli, kdo ho z vězení dostane, pět miliónů randů (asi 9,4 miliónu Kč). [celá zpráva]

"Protože neexistují v těchto policejních vozech žádné bezpečnostní pásy, narazil si (Krejčíř) hlavu. Má zranění nosu. Utrpěl několik poranění hlavy, ale naštěstí to není příliš vážné. Prohlédnul ho lékař a je v pořádku," řekl Krejčířův advokát Piet du Plessis.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Krejčíř vinu odmítá

V nynějším procesu je Krejčíř obžalován z únosu, mučení a pokusu o vraždu Bhekiho Lukheleho za účelem dostat z něj informaci o jeho bratrovi. Tento muž, přezdívaný Doktor, byl podle prokuratury drogový kurýr, který pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 miliónů randů (asi 44 miliónů Kč) a s drogami zmizel. Krejčíř však jakoukoli vinu odmítá.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, zatčen byl loni v listopadu a od té doby je ve vazbě. V České republice byl odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik. Jeho případnému vydání do Česka brání v Jižní Africe nedořešené azylové řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám