Hlavní obsah

Krejčíř je v úplné izolaci, má jen bibli, stěžuje si rodina

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na údajné nelidské podmínky vazby českého uprchlíka Radovana Krejčíře v JAR si stěžují jeho právníci i rodina, upozornil server Timelive.co.za.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejcir před soudem v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Krejčíře, který je v JAR považován za notorického útěkáře, v prosinci eskortovali do věznice s nejvyšší ostrahou C-Max ve městě Kokstad. Vězni jsou tam 23 hodin denně na samotce, celu smějí opustit jen na hodinu denně, mimo ni ale musí být spoutaní a provázeni stráží.

Právníci si stěžují, že jediné, co má jejich klient v cele, je bible. Čech byl předtím ve vazbě v pretorijské věznici, odkud se opakovaně pokusil uprchnout, a tak ho převezli do věznice Zonderwater na okraji Johannesburgu a odtud do Kokstadu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

„Rodina se velmi obává o jeho duševní a fyzické zdraví, neboť nedostává své léky. Těžko se mu dovoláme, protože vedení věznice stále tvrdí, že nefungují telefony,“ napsala rodina, Je přesvědčena, že úřady se snaží Krejčíře zničit a donutit k sebevraždě.

Reklama

Související témata:

Související články

Krejčířova vila v JAR se prodala

Luxusní vila Radovana Krejčíře na předměstí Johannnesburgu Bedfordview se prodala v aukci. Uvedl to v sobotu server EyeWitnesNews. Cena nebyla zveřejněna.

Výběr článků

Načítám