Hlavní obsah

Krejčíř je v JAR spojován s už sedmou vraždou

Novinky, rei
Johannesburg

Český uprchlík Radovan Krejčíř je v Jihoafrické republice spojován už se sedmým úmrtím. Tamní server Mail & Guardian uvedl, že měl vztah s podnikatelem Markem Andrewsem, jenž byl nalezen ve středu mrtev. Policie případ vyšetřuje jako vraždu.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Andrews stejně jako ostatní zavraždění byli partnery majitele striptýzových klubů Teazers Lollyho Jacksona. Toho zastřelil někdo v květnu. Podle jihoafrického serveru byl vrahem George Smith, údajná pravá ruka Krejčíře. Smith se v současnosti ukrývá.

Andrewsovo tělo bylo nalezeno u dálnice východně od Johannesburgu. Měl svázané ruce a kulku v hlavě. Vrah ho střelil zezadu. Jihoafrický server citoval další lidi z okolí Jacksona, kteří se také obávají o svůj život. „Mám strach, ale necitujte mě, aby to někomu nezavdalo k příčině,“ řekl redaktorům jeden z příbuzných.

Andrews je třetí obětí z okruhu Jacksonových společníků v letošním roce, celkem je však obětí už sedm. Byl zavražděn jen týden poté, co bylo oznámeno podivné a zatím nepotvrzené úmrtí Jacksonova právníka Iana Jordaana.

"Krejčíř odmítá odpovídat na všechny podobné otázky," citovala ČTK reakci advokáta uprchlého českého podnikatele Eddieho Classena na dotaz, jaký obchod Krejčíř s Andrewsem vedl. Podle jihoafrického serveru si nárokovali část Jacksonovy pozůstalosti, kterou spravoval Jordaan. Andrews měl údajně finanční potíže. S Krejčířem se měl v poslední době setkat opakovaně.

Sedm zavražděných kolem Krejčíře
Kevin Trytsman – soukromý vyšetřovatel a obchodník, který pro Krejčíře pracoval. V prosinci 2009 byl dvakrát střelen do hrudi, údajně během hádky o šek na čtyři milióny randů zakotvených ve smlouvě s právníkem Georgem Michaelidesem. Ten byl z vraždy obviněn. Je vyšetřován na svobodě.
Uwe Gemballa – německý obchodník, který majiteli striptýzových klubů Lollymu Jacksonovi dodával luxusní auta. Pral také špinavé peníze. Po příletu do JAR byl unesen. Jeho tělo se našlo o měsíc později v říjnu loňského roku. Server Mail & Guardian napsal, že Krejčíř naznačil svému lékaři, že za vraždou stojí on. Z únosu a vraždy ale byla obviněna trojice Jihoafričanů, z nichž jeden byl už odsouzen.
Lolly Jackson – majitel striptýzových klubů se stal obětí tři měsíce po zabití Gembally. Byl zastřelen ve svém domě v Edleenu. Údajný vrah a Krejčířův údajný pobočník George Smith se skrývá na Kypru.
Chris Kouremetis – obchodník s realitami, kterého v podsvětí přezdívali Pan Veliký, byl zastřelen letos v restauraci po svatební oslavě. Také on byl ve spojení s Krejčířem.
Cyril Beeka – zastřelil ho v autě neznámý muž na motocyklu. Beeka pracoval s Krejčířem i Jacksonem.
Ian Jordaan – v polovině září byl zabit Jacksonův právník spravující jeho pozůstalost. Večer odjel na setkání s klientem a už se nevrátil. Policie si případ spojila s nálezem těla v ohořelém autě v Johannesburgu. K identifikaci posloužilo porovnání chrupu.
Mark Andrews – zemřel o týden později. Společně s Krejčířem si údajně nárokoval část Jacksonovy pozůstalosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám