Hlavní obsah

Koronavirus zabil v Koreji už šestého člověka, v karanténě je přes dva tisíce lidí

Soul

Jižní Korea v pondělí oznámila, že nebezpečnému koronaviru MERS podlehl další nakažený, Počet obětí v zemi tak stoupl na šest lidí. Jižní Korea zaregistrovala 87 případů nákazy virem MERS, napsala agentura AFP.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Korejští policisté s rouškami

Článek

Poslední obětí je osmdesátiletý muž, který se v nemocnici léčil se zápalem plic a virem MERS se nakazil od jiného pacienta. Jihokorejské úřady kvůli MERS uzavřely téměř 1900 škol a zhruba 2300 lidí umístily do karantény.

Jižní Korea má největší počet případů infekce MERS mimo oblast Blízkého východu, kde se choroba objevila poprvé v roce 2012. Do Jižní Koreje nákazu zavlekl v květnu jeden z místních podnikatelů po návštěvě blízkovýchodních zemí. Celosvětově se virem MERS infikovalo přes 1100 lidí a více než 440 jich zemřelo, převážně v Saúdské Arábii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Infekce MERS je zapříčiněna koronavirem ze stejného kmene, jako je virus, který způsobuje onemocnění SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), jež v roce 2003 usmrtilo na 800 lidí. MERS má podle WHO podstatně větší úmrtnost, naopak se ale podstatně pomaleji šíří.

Na rozdíl od SARS patří k symptomům MERS kromě dýchacích obtíží i selhání ledvin. Proti MERS neexistuje žádná vakcína a ani se zatím přesně neví, jak nemoc účinně léčit.

Většinou se jím nakazili lidé, kteří přišli do styku s velbloudy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám