Hlavní obsah

Kim Čong-un je posedlý experimenty s klonováním lidí, tvrdí tajné služby

Severokorejský diktátor Kim Čong-un se zhlédl v klonování. V zemi rozšířil několik tajných laboratoří, které založil už jeho dědeček Kim Ir-sen. V nich se uskutečňují experimenty, které by měly otevřít cestu ke klonování lidí, napsal německý deník Bild s odkazem na zprávy britských a amerických tajných služeb.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

Supertajný program se zaměřením na klonování odstartovali vědci v Severní Koreji už před 30 lety. Od té doby pohltil miliardy dolarů, ale podle britské tajné služby MI6 dosáhl i nějakých úspěchů.

Vědci v Severní Koreji podle MI6 s úspěchem naklonovali kočky, psy a koně a nejméně deset let experimentují s lidskými embryi.

Britský deník Daily Star s odkazem na člověka spolupracujícího s americkou tajnou službou uvedl, že CIA má informace naznačující, že se ve dvou laboratořích experimentuje s klonováním lidí. Jedná má být u Pchjongjangu

Zdroj z tajné služby listu Daily Star řekl: „Vězni se pro klonování a další hrozné experimenty používají celá léta. Kim je posedly klonováním lidí. Pokoušel se nechat růst lidskou tkáň, orgány a embrya.”

Dodal, že se s klonováním lidí experimentuje v obou Korejích, ale není jasné, zda s úspěchem. „Podle toho co víme, se jim to ale povedlo.” Tuto informaci ale není možné vůbec potvrdit.

Ke zdroji zpráv dodal: „Skoro všechny zpravodajské informace pocházejí od lidí, co pracovali v laboratořích a podařilo se jim utéci za hranice.

Kopie dynastie Kimů

Kim Čong-un je prý posedlý experimenty kolem klonování lidí. Německý bulvární list popisuje, že je jeho snem armáda tvořená z naklonovaných super vojáků, kteří budou na slovo plnit jeho příkazy, ale je také přesvědčen, že může žít věčně, když se naklonuje on sám.

Diktátor by prý rád vytvořil kopii svého otce Kim Čong-ila i dědečka Kim Ir-sena a dalších členů své rodiny, aby Severokorejcům demonstroval, jak ohromnou má moc.

Významný pokrok v klonování udělali vědci z čínské Šanghaje, kteří letos v lednu zveřejnili svůj úspěch. Jako prvním na světě se jim podařilo naklonovat opice. Pro úspěch zvolili stejnou metodu, kterou byla kdysi naklonovaná ovce Dolly.

Reklama

Výběr článků

Načítám