Hlavní obsah

Kaddáfího diplomaté rozprodávají majetky ambasád

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Diplomaté libyjského vůdce Muammara Kaddáfího v Londýně se na poslední chvíli snažili z majetku ambasády prodat, co se dalo, než byli před pár dny z Velké Británie vyhoštěni. S odkazem na zdroje z diplomacie to v pátek napsal deník The Daily Telegraph. Stejné zdroje listu prozradily, že podobně se chovají libyjští zástupci i v jiných zemích.

Foto: Ahmaed Jadallah, Reuters

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí

Článek

„Rychlými výprodeji“, jak je označila jedna z britských diplomatek, se Kaddáfího režim snaží získat nějaké peníze, kterých se mu začíná nedostávat stejně jako paliva pro jeho ozbrojené síly. Zdroje v té souvislosti uvedly, že Kaddáfímu hrozí, že se brzy octne bez pohonných hmot.

Británie minulý měsíc uznala jako jediného legitimního zástupce libyjského lidu povstaleckou vládu, Přechodnou národní radu. Kaddáfího diplomaté se po oznámení, že budou vyhoštěni, snažili podle Telegrafu prodat „všechno, co nebylo přibito“, včetně aut, než se na velvyslanectví v prestižní čtvrti Knightsbridge v úterý nastěhovali noví zástupci rebelů z Benghází.

Podle britských představitelů narůstá tlak na Kaddáfího. „Máme informace, že bleskové výprodeje uskutečňují libyjské ambasády všude, aby režim v Tripolisu měl nějaké peníze,“ řekla britskému listu nejmenovaná diplomatka.

Zároveň ve čtvrtek pokročili rebelové na třech frontách směrem k Tripolisu. Jejich postup přerušil některé trasy pro dodávky paliva pro Kaddáfího síly.

Reklama

Související články

Kaddáfí slíbil smrt "zrádci Berlusconimu"

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí se rozhodl, že spáchá atentát na italského premiéra Silvia Berlusconiho. V sobotu to napsal italský deník Corriere della Sera....

Velká ofenzíva libyjských povstalců selhala

Ofenzíva libyjských rebelů na západě byla zastavena. Armáda dobyla v neděli zpět město Bír Hanám, které povstalci obsadili v sobotu ve snaze vytvořit si...

Výběr článků

Načítám