Hlavní obsah

Kaddáfí chce připojit Karibik k Africe

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRIPOLIS

Libyjský vůdce a nastupující předseda Africké unie chce, aby příští Spojené státy africké zahrnovaly také karibské ostrovy s africkým obyvatelstvem. Řekl to v úterý v Tripolisu.

Článek

Kaddáfí byl zvolen novým předsedou AU minulý týden. Mezitím libyjský vůdce stačil obhajovat pirátství zejména v somálských vodách jako akt sebeobrany a říct, že bývalé evropské mocnosti by měly africkým koloniím zaplatit odškodné

Libye už před Kaddáfího zvolením podpořila vznik spojených afrických států s federální vládou, otevřenými hranicemi mezi státy, jedním vojskem a společnou měnou. V úterý, týden před svým nástupem do úřadu šéfa AU, Kaddáfí dodal, že by budoucí federální stát měl zahrnovat též Haiti, Jamaiku a Dominikánskou republiku. Karibské země by podle něj tvořily vhodný most mezi Afrikou a Latinskou Amerikou.

Ne všichni představitelé afrických zemí jsou však pro vytvoření spojených států. Kaddáfí je navíc polekal názorem, že demokratický systém více stran by nebyl dobrý, protože v Africe často vede jen ke krveprolití.

Reklama

Související témata:

Související články

Kaddáfí je novým předsedou Africké unie

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí se v pondělí stal novým předsedou Africké unie (AU). Kaddáfí na postu nahradí tanzanského prezidenta Jakaya Kikwete.

Výběr článků

Načítám