Hlavní obsah

Jižní Korea potvrdila 260 obětí potopeného trajektu

Soul

Počet obětí nehody jihokorejského trajektu Sewol vzrostl na 260, uvedla v pondělí jihokorejská tisková agentura Jonhap. Potápěči našli ve vraku lodi dalších 12 těl, pohřešováno je ještě 42 osob.

Foto: ČTK/AP

Na prohledávání potopeného trajektu Sewol pracují desítky potápěčů.

Článek

Agentura sdělila, že 19 dní od neštěstí se potápěčům podařilo prohledat už 61 z celkového počtu 64 kajut, kde se očekává nález těl zemřelých. Po prohledání zbývajících kajut se potápěči zaměří na chodby, schodiště, obchody a toalety.

Pokud nebudou nezvěstní nalezeni do 15. května, plánují záchranné týmy rozšířit pátrání i na nákladní prostory na první a druhé palubě.

Na palubě trajektu, který se 16. dubna potopil u západních břehů Korejského poloostrova, bylo 476 lidí. Většinu pasažérů tvořili středoškolští studenti, kteří mířili na školní výlet na ostrov Čedžu. Zachránilo se pouze 174 osob.

Jihokorejská vláda slíbila zavedení nových opatření pro lepší kontrolu námořní dopravy. Trajekty na domácích linkách budou podle agentury AP navíc stejně jako ty mezinárodní vybaveny černými skříňkami, které nahrávají údaje o čase, poloze, rychlosti a směru lodi, počasí a komunikaci na můstku.

Reklama

Výběr článků

Načítám