Hlavní obsah

Jihoafrický soud odročil Krejčířův případ na pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Jihoafrický soud odročil na pátek projednávání případu Radovana Krejčíře a jeho žádost o propuštění na kauci. Jednání se zúčastnila i česká delegace, protože Praha usiluje o vydání uprchlého podnikatele. O odklad ve čtvrtek požádala podle České televize obžaloba, protože obhajoba předložila nové důkazy. Podle Policejního prezidia ČR potrvá proces nejméně do úterý.

Článek

Jihoafrická prokuratura požádala o odklad, aby mohla prostudovat dokumenty, které předložili Krejčířovi obhájci. Protože stání bylo odročeno, nebyli vyslechnuti ani čeští policisté, kteří do Jihoafrické republiky přijeli. Měli soudu osvětlit, jakých trestných činů se Krejčíř údajně dopustil.

Odročení není překvapením. Televizi Nova Krejčíř ve středu sdělil, že má informace, podle kterých se o kauci rozhodne až v pondělí. Podle něj bude obhajoba kauzu Krejčíře politizovat. Z informací české policie plyne, že proces potrvá přinejmenším do úterý.

"Jeden z policistů bude svědčit v pátek dne 22.6.2007 a druhý bude svědčit až v úterý dne 26.6.2007," uvádí se ve zprávě Policejního prezidia ČR.

Soud, jehož začátek byl naplánován na 9:30 a začal se značným zpožděním, měl rozhodnout o propuštění uprchlého podnikatele na kauci. Soud se zatím nezabývá českou žádostí o vydání Krejčíře. Ačkoliv samotné extradiční řízení začalo, když byla minulý týden předána žádost o vydání, u soudu se začne projednávat až poté, co bude rozhodnuto o případné Krejčířově kauci.

Krejčíř byl na základě české žádosti zadržen 21. dubna v Johannesburgu hned po příletu do Jihoafrické republiky. [celá zpráva]  Případ se zkomplikoval, když se načas dostal na svobodu. [celá zpráva] Soud ho nařídil propustit, protože byla překročena délka vydávací vazby, do níž se započítávají i víkendy. Podnikatel se ovšem později sám dostavil za svými právníky a Interpol jej znovu zatkl. [celá zpráva] Krejčíř svým dobrovolným příchodem chtěl prý dát najevo, že nehrozí nebezpečí jeho útěku.

Krejčíř je v ČR stíhán za podvody a přípravu vraždy. V roce 2005 uprchl i s rodinou na Seychely.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie JAR může znovu zatknout Krejčíře

Jihoafrický soud v pondělí rozhodl, že místní policie může okamžitě znovu zatknout podnikatele Radovana Krejčíře na základě toho, že porušil imigrační zákony...

Výběr článků

Načítám