Hlavní obsah

Islamisté v Mogadišu rozpoutali masakr

Mogadišo
Aktualizováno

Nejméně 70 lidí zemřelo v somálské metropoli Mogadišu při úterním sebevražedném atentátu na čtvrť vládních budov. Informovala o tom agentura Reuters citující záchranáře Alí Rusiho, podle kterého bylo 42 dalších lidí zraněno. K útoku se přihlásilo radikální islamistické hnutí Šabáb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Islamisté v Mogadišu rozpoutali masakrVideo: Reuters

 
Článek

"Jeden z našich bojovníků se obětoval, aby zabil činitele přechodné vlády, vojáky Africké unie a informátory, kteří se na místě nacházeli," citovala AFP telefonické prohlášení jednoho z členů Šabábu, který neuvedl své jméno.

Podle svědků byl slyšet silný výbuch, bomba se pravděpodobně nacházela v autě zaparkovaném před jednou z budov. Mezi oběťmi jsou vojáci, studenti, kteří se chtěli studovat v Turecku a před budovou se shromáždili kvůli zkoušce, jež je čekala, a další civilisté, informoval Reuters.

Foto: Omar Faruk , Reuters

Lidé v Mogadišu odnášejí zraněné.

Hlavní budovu v areálu výbuch u kontrolního stanoviště u vjezdu zničil. Po útoku vzplálo také několik aut, domy i stromy.

Islamistické hnutí Šabáb, které je napojeno na teroristickou síť Al-Káida, bojuje proti přechodné vládě podporované OSN. Kontroluje část somálského území a do srpna ovládalo i část metropole. Situace ve městě byla od jeho stažení relativně klidná.

Reklama

Výběr článků

Načítám