Hlavní obsah

Indonésii zasáhla za dva dny tři zemětřesení

Kuala Lumpur

Zemětřesení o síle 6,2 stupně zasáhlo v úterý západní pobřeží Indonésie, uvedl list The San Diego Union Tribune s odvoláním na americký geologický úřad USGS. Nebylo po něm vydáno varování před vlnou tsunami a zatím nejsou žádné informace o škodách.

Článek

Zemětřesení mělo podle USGS ohnisko v moři v hloubce asi 20 kilometrů. Nacházelo se 17 kilometrů jihozápadně od města Sinabang v provincii Aceh.

Vedoucí indonéského střediska pro meteorologii, klimatologii a geofyziku Rahmat Triyono uvedl, že zemětřesení nevyvolalo hrozbu tsunami a nejsou zatím známé žádné zprávy o zraněních nebo škodách. Obyvatelé Sinabangu cítili slabé otřesy po dobu několika sekund, v hlavním městě provincie Banda Aceh otřesy lidé nezaznamenali.

Podle sdělení malajsijského meteorologického úřadu MetMalaysia zasáhlo jiné zemětřesení Indonésii v 6:31 ráno (0:31 SEČ). Epicentrum mělo být 356 kilometrů jižně do indonéského města Bima na ostrově Sumbawa, hypocentrum leželo v hloubce 23 km.

Už v pondělí ráno zemětřesení o magnitudě 5,1 zasáhlo stejnou oblast, mělo ohnisko v hloubce 44,5 kilometrů 46 kilometrů jihozápadně od indonéského města Bunisari na ostrově Jáva.

Íránskou provincii Búšehr s jadernou elektrárnou zasáhlo zemětřesení

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám