Hlavní obsah

Indické nemluvně nalezené v hrobě se zotavilo

– Dillí

Předčasné narozené dítě, které našli zaživa pohřbené na severu Indie ve státě Uttarpradéš, se plně zotavilo. Uvedla to stanice BBC s odvoláním na jeho dětského lékaře.

Foto: Profimedia.cz

Indický politik Radžíš Kumar Mišra u dítěte, které bylo pohřbeno zaživa.

Článek

Pediatr Ravi Channa řekl BBC, že dívka nyní nabrala váhu, dýchá a má normální počet krevních destiček: „Když jsme ji předali v úterý do oblastní nemocnice, vážila 2,57 kg. Pije z láhve a je zcela zdravá,“ dodal.

Dívka je nyní v kojeneckém ústavu a až uplyne příslušná doba, bude nabídnuta k adopci. Její rodiče se nepodařilo najít. Podle policistů jsou zřejmě pachateli činu, a tak se nejspíš o děvčátko ani nepřihlásí.

V Indii našli zaživa pohřbenou novorozenou holčičku

Zahraniční

K motivu vyšetřovatelé nic neuvedli, podle BBC ale hrůzný čin mohl souviset s faktem, že šlo o holčičku. Děvčata jsou v Indii obvykle považovaná za finanční zátěž rodiny. Pokud se zjistí, že plod je ženského rodu, volí chudí rodiče často interrupci.

Pohřbené v hrnci

Dítě náhodu našel vesničan, který pohřbíval vlastní dceru, která se narodila mrtvá. Vesničan uvedl, že když se dostal asi 90 cm pod povrch, narazil na keramický hrnec, který se po úderu lopaty rozbil a on uslyšel nářek. Když hrnec vytáhl, našel v něm dítě.

Dívka byla napřed převezena do místní státní nemocnice, ale o dva dny později byla předána do péče pediatrické kliniky doktora Channa. Lékaři uvedli, že děvče se narodilo předčasně, asi v 30 týdnu. Když ji dovezli do nemocnice, vážila asi 1100 gramů, byla podchlazená a trpěla hypoglykémií.

Znásilněnou dívku v Indii cestou k soudu zapálili, aby nemohla svědčit

Svět

Podle Channy mohlo být děvče pohřbené tři nebo čtyři dny a přežívalo ze zásob podkožního tuku. Jiní experti ale uvedli, že pod zemí bylo „dvě až tři hodiny“ a přežilo by už jen další hodinu nebo dvě.

Důvodem byl nedostatek kyslíku, i když se tam k dítěti mohl nějaký vzduch dostávat půdou a přes porézní stěny džbánu. Hinduisté sice mrtvé pohřbívají žehem, ale děti pohřbívají často do země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám