Hlavní obsah

Indická policie zatkla čtyři muže, kteří v autě znásilňovali ženu

– Dillí

Policie v indickém hlavním městě Dillí zadržela čtyři muže, kteří v automobilu hromadně znásilnili 24letou vdanou ženu. Zatčení předcházela honička, při níž policisté stíhali vozidlo násilníků, napsala agentura AFP.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Policisté před soudem v Dillí

Článek

Incident se odehrál v noci na čtvrtek a následoval necelé dva měsíce poté, co celou Indii rozhořčil případ hromadně znásilněné studentky, která brutální čin nepřežila.

Čtveřice mužů jela v Dillí automobilem, v němž svou oběť předtím znásilnili a poté ji převáželi na jiné místo. Nezastavili ale na jednom z mnoha kontrolních stanovišť, které policie vytvořila po prosincovém znásilnění 23leté studentky. Policisté naskákali do vozidel a začali automobil stíhat. Když ho dohonili, našli v něm oběť, která jim vylíčila, čím prošla, a dodala i to, že jeden z útočníků býval jejím přítelem.

Hromadné znásilnění, které se odehrálo 16. prosince loňského roku v autobuse projíždějícím ulicemi Dillí, vyvolalo po celé Indii protesty a zaměřilo pozornost na děsivě vysoký počet případů násilí proti ženám v zemi. V roce 2011 tu bylo zaznamenáno více než 24 000 případů znásilnění, ale aktivisté uvádějí, že toto číslo je jen zlomkem skutečného počtu. Většina obětí čin vůbec nenahlásí kvůli společenskému stigmatu, které se k podobným trestným činům váže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám