Hlavní obsah

Gorila žije v otřesných podmínkách v nákupním centru

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv už před čtyřmi lety měla být z thajské zoo propuštěna, gorila Bua Noi stále obývá nevhodnou klec, která je umístěna v sedmém patře nákupního střediska v Bangkoku. Kromě ní mají zjevně nevyhovující podmínky i ostatní zvířata.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gorila Bua Noi žije v zoo v thajském obchodním domě od roku 1992, za tu dobu nestanula na ničem jiném než na betonuVideo: AP

 
Článek

Od roku 1992, kdy byla gorila přivezena z Německa, nezná zvíře jiný pohled než na zamřížovanou klec v nákupním centru, kde je terčem zvídavých pohledů návštěvníků. Klec navíc nevyhovuje chovu primáta, což v emotivním videu dává zvíře najevo.

Snahy o zavření zoo v thajské metropoli sílily již v roce 2015, přesto je centrum stále v provozu. Děravá střecha, kterou teče voda, zanesené okapy, nepořádek. Takové prostředí mají kromě Bua Noi i ostatní zvířata. „Je to smutný pohled, je mi jí moc líto. Vypadá smutně, měla by být aspoň jednou v životě ve svém přirozeném prostředí,” říká návštěvník centra, jenž pořídil video.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I ostatní zubožená zvířata přežívají v katastrofálních podmínkáchVideo: AP

Vedení střešní zoo má však jiný názor. „Nemyslím si, že by něco bylo špatně. Staráme se o ni jako o naši dceru,” říká ředitel zoo Kanit Sermsirimongko. Na výtky návštěvníků, že se gorila tváří smutně a má projevy deprese, odpovídá, že se jedná o její přirozený výraz v obličeji. „Jsou jako lidé, někdo má veselý a někdo smutný obličej. Lidé znají záběry z internetu, ale neděje se tady nic špatného,” ujišťuje Sermsirimongko, jehož kritika údajně nechává klidným. „My ji známe nejlépe,” je přesvědčený.

Petice, která vznikla v roce 2015, měla za cíl návrat Bua Noi do přirozeného prostředí. Ředitel by však byl opatrnější. „Nemůžeme ji hned vypustit, musíme ji na život venku nejdřív připravit,” říká.

Reklama

Výběr článků

Načítám