Hlavní obsah

Do ambasády USA v Soulu najel autem muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Do brány amerického velvyslanectví v jihokorejském Soulu najel ve čtvrtek autem řidič, který chtěl získat azyl ve Spojených státech. Osmačtyřicetiletý muž, jehož jméno agentura Jonhap neuvedla, tvrdil, že má „problémy se Severní Koreou”. Policie muže zatkla, záležitost nepovažuje za teroristický čin.

Foto: Profimedia.cz

Poničený vůz po nárazu do vrat americké ambasády v Soulu

Článek

Incident se stal kolem 7:15 místního času (zhruba 06.00 SEČ). Svědci uvedli, že muž projel kolem brány Gwanghwamun paláce Kjonbokun, než náhle vyrazil k velvyslanectví a narazil do brány budovy. Po havárii vyskočil z auta, vzápětí ho ale zadržela policie. Během zásahu křičel směrem k velvyslanectví a žádal o pomoc.

Podle strážců zákona nebyl opilý. Muž má být státní zaměstnanec. Nárazem poničil vůz a zranil spolujezdkyni. Ta skončila se zraněním hlavy v nemocnici.

Oblast velvyslanectví v centru metropole je nepřetržitě hlídaná. Nachází se ale na frekventované ulici.

KLDR a Jižní Korea zůstávají technicky ve válečném stavu, od dubnového setkání jejich vůdců se ale napětí ve vztazích zmírnilo. V minulosti totalitní KLDR vyhrožovala jak Soulu, tak jeho spojenci Washingtonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám