Hlavní obsah

Deník otiskl falešné akty političky, která pak prohrála volby

Právo, znk
Brisbane

Australský list The Sunday Telegraph se v neděli omluvil pravicové populistické političce Pauline Hansonové (54) za to, že minulý týden zveřejnil její údajné snímky za mlada, na kterých byla téměř nahá. Prokázalo se totiž, že nebyly její. Hansonová o víkendu prohrála volby do parlamentu ve státě Queensland, napsal deník Times.

Článek

"Máme důkazy, že fotografie nepatří Pauline Hansonové, proto se ti, Pauline, omlouvám,“ napsal šéfredaktor listu Neil Breen. Přiznal se, že se stal obětí "sofistikovaného podvodu“. Fotky měl údajně pořídit v 70. letech její bývalý přítel.

Jak ale podotkla agentura DPA, Hansonové bude omluva jen malou útěchou poté, co se jí v sobotu ve volbách do federální sněmovny nepodařilo získat mandát. Po deníku požaduje odškodné za pomluvu a poškození volebních šancí.

Hansonová se proslavila v roce 1996, kdy se díky xenofobním názorům dostala do parlamentu. Exmajitelka prodejny rychlého občerstvení tehdy prohlásila, že Austrálii hrozí "zaplavení Asijci“. O dva roky později ale o křeslo znovu přišla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám