Hlavní obsah

Číňan v autobuse ubodal čtyři cestující a 11 jich zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž v jihozápadní čínské provincii S'-čchuan v neděli v autobuse nožem ubodal čtyři cestující a 11 dalších osob zranil. V pondělí o tom informovala agentura Nová Čína.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž ubodal v autobuse čtyři lidi, dalších 11 zranil

 
Článek

Kamera umístěná v autobuse ukázala, jak muž bez zjevné příčiny po deváté hodině večerní vstal a začal bodat nožem do cestujících autobusu městské linky v centru Čcheng-tu, metropole provincie S'-čchuan.

Pak muž vystoupil z autobusu a útočil na lidi na chodníku, než se na místo dostala policie a střelbou ho zneškodnila. Mezi vážně zraněnými je i desetiletá dívka. Motiv jeho činu zatím není znám.

Útok v Čcheng-tu následoval necelý týden poté, co muž v autobusu ve střední Číně ubodal tři děti a 12 lidí zranil. [celá zpráva]

Pokračuje tak série násilných činů, k nimž se Číňané v poslední době uchylují s nejrůznějšími motivy. Často je páchají lidé na protest proti skutečné nebo domnělé nespravedlnosti, jež se jim stala.

Koncem července na severovýchodě země uhořelo 11 pacientů domova s pečovatelskou službou při požáru, který založil jeden z místních obyvatel kvůli sporu o peníze. O několik dní dříve ubodal pět lidí a tři další zranil muž v centrální provincii Che-nan kvůli pozemkovému a podnikatelskému sporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám