Hlavní obsah

Čína popravila 4 členy drogového gangu, s vraždou 13 rybářů jim pomáhali thajští vojáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čtyři cizince popravili v pátek v čínské provincii Jün-nan smrtící injekcí. Členové gangu pašeráků drog předloni zavraždili 13 čínských rybářů na řece Mekong, aby se zmocnili jejich lodí. Vůdcem gangu byl Barmánec Naw Kham. Podle agentury Nová Čína byli dále popraveni jeden Thajec, jeden Laosan a jeden muž bez státní příslušnosti.

Foto: Profimedia.cz

Barmského šéfa gangu vedou na popravu

Článek

Barmánec Naw Kham byl jedním z nejmocnějších klanových vůdců v oblasti opiového zlatého trojúhelníku, kam patří Thajsko, Laos a Barma. Podle čínských zdrojů Naw Kham a jeho muži spolupracovali při útoku na čínské rybářské lodě v říjnu 2011 s thajskými vojáky. V souvislosti s útokem Thajsko vyšetřuje devět vojáků. Lodě byly napadeny u thajských břehů Mekongu.

Únosy lodí ze strany drogových gangů jsou na řece Mekong běžné, protože se tudy pašuje heroin. Řeka Mekong pramenící v Tibetu protéká Čínou, Laosem, Kambodžou a Vietnamem. Tvoří také hranici mezi Laosem a Barmou a Laosem a Thajskem.

Gang byl dopaden v Barmě a loni v květnu byli zadržení předáni do Číny, protože k útoku došlo na palubě čínských lodí. Šest zadržených loni v listopadu soud shledal vinnými z vražd, pašování drog a únosu. Čtyři dostali trest smrti, další podmínečný trest smrti a poslední trest osmi let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám