Hlavní obsah

Cestující se porvali na palubě letadla, stroj se musel vrátit do Sydney

Let z australského Sydney do Singapuru na palubě nízkonákladové společnosti Scoot se cestujícím v pondělí večer místního času zkomplikoval. Stroj sice bez problémů vzlétl, ale po dvou hodinách se vrátil zpět do Sydney. Na palubě se rvali „jako koně“ dva pasažéři a nikdo je nebyl schopen uklidnit, uvedla televize ABC.

Foto: Profimedia.cz

Stroj aerolinky Scoot

Článek

Problém začal už zhruba 20 minut po vzletu. Jeden z cestujících začal napadat a slovně útočit na muže, který seděl vedle něj. Televize ABC uvedla, že útočník byl posilněn alkoholem. Problém vyřešila posádka tak, že oba pasažéry rozsadila.

O dvě hodiny později ale konflikt eskaloval, když se do sebe oba muži pustili pěstmi. Bitku natočil jeden z pasažérů na mobilní telefon. Ze záznamu je vidět, že se do konfliktu zamíchali i další cestující, kteří se je snažili od sebe odtrhnout.

Když už to vypadalo na uklidnění, jeden z mužů si sundal košili a vrhl se na druhého. Záznam na mobilním telefonu z tohoto souboje chybí. Z výpovědí svědků ale vyplývá, že se oba váleli v uličce a řezali se pěstmi hlava nehlava. V tu chvíli pilot rozhodl, že se let přeruší a stroj obrátil zpět do Sydney. Po přistání v Sydney skončili oba muži v policejních celách.

Letecká společnost Scoot je dceřiná aerolinka Singapore Airlines, specializuje se na delší nízkonákladové lety ze Singapuru. Ve své flotile má jak dálková letadla typu Boeing 777 a Boeing 787, tak regionální stroje typu Airbus A320.

Reklama

Výběr článků

Načítám