Hlavní obsah

Český filmař zadržený v Indii byl propuštěn na kauci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Český filmař, který byl v Indii zadržen kvůli podezření z účasti na nelegální migraci, byl sobotu z věznice ve městě Čennaí ve státě Tamilnádu (bývalý Madrás) propuštěn na kauci. Oznámila to jednatelka společnosti Location service Barbora Jurkovičová. Soud o kauci rozhodl již ve čtvrtek, ale pro formální nedostatky bylo propuštění oddalováno.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vzhledem k tomu, že zadržený je cizinec, byla kauce stanovena na 25.000 indických rupií (9600 korun), což je na Indii částka vysoká. Filmař zatím nemůže opustit Čennaí, které je od českého zastupitelského úřadu v Bombaji vzdáleno asi tisíc kilometrů. Zatím je v péči osob prověřených a doporučených ambasádou. Jeho zdravotní stav je po opuštění vězení dobrý.

Do Indie už byly odeslány dokumenty, které by měly dosvědčit nevinu českého občana. V pondělí by je měl dostat jeho právník, ovšem co bude dále následovat, zatím není jasné, dodala Jurkovičová.

České velvyslanectví v Dillí považuje českého filmového producenta, kterého indické úřady zadržely minulý týden na letišti v Bombaji, za oběť podvodu. Čech byl zatčen v rámci vyšetřování jisté indické společnosti, která údajně organizovala nelegální migraci do zemí Evropské unie. Zadrženého vyslala do Indie česká společnost Location service, aby zde jednal o filmové spolupráci s tamní produkcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám