Hlavní obsah

Česká vláda mě chtěla zabít, tvrdil Krejčíř soudu v JAR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Z České republiky uprchl proto, že se po násilné smrti svého otce bál o život. A na falešný pas do Jihoafrické republiky cestoval proto, že se ho na Seychelách, kam utekl, pokoušela zabít česká vláda. U soudu v Johannesburgu to ve středu prohlásil uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř.

Foto: Profimedia.cz

Radovan Krejčíř na snímku z roku 2010

Článek

„Důvod byl bezpečnostní, protože se mě vláda České republiky pokoušela na Seychelách zabít,“ prohlásil podle serveru news24 před soudem Krejčíř, který ve vazbě viditelně zhubl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Uprchlý Čech před soudem prohlásil, že ČR v roce 2005 opustil kvůli obavám, že ho čeká stejný osud jako jeho otce Lamberta, který zmizel o tři roky dříve. Policie se domnívá, že byl unesen a zavražděn. Jeho tělo se nenašlo.

Krejčíř, který ze své vily v Černošicích utekl během domovní prohlídky, při níž u něj bylo 16 policistů, soudu v JAR řekl, že na Seychely odjel na dovolenou. Opustil je prý proto, že potřeboval vyšetření na magnetické rezonanci, které Seychely poskytnout nemohly. Nový pas na jméno Egbert Savy mu prý vystavily seychelské úřady.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Krejčíř, který byl v Česku odsouzen v úhrnu na 10,5 vězení za podvody a celní únik, čelí v JAR celkem devíti obviněním. Jihoafrický soud v současnosti projednává jeho žádost o propuštění na kauci v případu vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy. Soud bude pokračovat 28. července.

Reklama

Související témata:

Související články

Vraždil Krejčíř, prohlásil Kypřan u soudu

Kypřan Jorgos Luka v úterý řekl u jihoafrického soudu, že Radovan Krejčíř v roce 2010 zastřelil majitele sítě striptýzových klubů Teazers Lolly Jacksona....

Výběr článků

Načítám