Hlavní obsah

Češi z Thajska neprchají, užívají si dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK

Thajská armáda provedla vojenský převrat, ale české turisty to až tolik nevzrušuje. Zatímco ostatní národy se snaží zemi vyhnout, Češi neutíkají a další se na dovolenou v Thajsku chystají.

Článek

"Nemáme žádné informace, že by se čeští občané dostali do nějakých problémů, či byli zraněni," uvedl pro Novinky mluvčí ministerstva zahraničí Richard Krpač.

"V současné době v Thajsku podle našich odhadů pobývá maximálně několik set českých turistů. Je totiž po letních dovolených a zimní sezona exotických dovolených do teplých krajů ještě nenastala. Nebezpečí v tuto chvíli českým turistům v thajských letoviscích nehrozí, jsou totiž v drtivé většině umístěna daleko od hlavního města Bankgoku," sdělil Tomio Okamura, člen prezidia Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Okamura také potvrdil, že se nešíří storna zájezdů do Thajska či menší zájem o tuto destinaci. Čeští turisté jsou známí tím, že nemají strach z ozbrojených konfliktů či přírodních pohrom. Ukázalo se to i na příkladu Egypta, který byl terčem teroristickým útoků. Zatímco jiné národy pokaždé okamžitě začaly ze strachu strornovat zájezdy a do Egypta přestali jezdit, Češi v zájezdech pokračovali.

Okamura se domnívá, že "Češi se jako národ díky 40leté zkušenosti v komunistickém režimu naučili vždy nějak nějak přežit a udělat si pohodu, jsou prostě méně citliví na různá politická či jiná nebezpečí v zahraničí." Nezmínil ale fakt, že čeští turisté zpravidla očekávají, že v krizových oblastech klesnou ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám