Hlavní obsah

Američtí vyšetřovatelé vyslechli vdovy po bin Ládinovi

Washington

Američtí vyšetřovatelé vyslechli v Pákistánu vdovy po šéfovi teroristické sítě Al-Káida Usámovi bin Ládinovi, získali však od nich jen málo nových informací. Uvedla to v pátek agentura Reuters s odvoláním na zdroje v americké vládě.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo, ve kterém se ukrýval Usama bin Ládin.

Článek

Bin Ládina zabilo v noci na 2. května americké komando v severním Pákistánu a tři vdovy po teroristovi jsou nyní pod dohledem pákistánských úřadů.

"Spojené státy vyslechly bin Ládinovy vdovy, ale zatím to nebylo moc přínosné," řekl zdroj agentury Reuters. Podle něj nyní americké úřady pracují na tom, aby znovu získaly přístup k ženám.

Podle agentury AP se Američané domnívali, že by jim vdovy po bin Ládinovi mohly poskytnout bližší informace o teroristově životě v posledních letech, kdy se skrýval v Pákistánu. Vzhledem ke zvyku muslimských fundamentalistů oddělovat muže od žen je však nepravděpodobné, že by vdovy věděly něco o plánování operací Al-Káidy.

Pákistán už v minulosti oznámil, že bin Ládinovy manželky bude chtít vrátit do zemí jejich původu. Dvě pocházejí ze Saúdské Arábie, jedna z Jemenu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Okolí domu, kde byl zabit Usáma Bin LádinVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám