Hlavní obsah

Americký zmocněnec pro KLDR letí do Soulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký zmocněnec pro Severní Koreu Stephen Biegun ve středu přiletí do Jižní Koreje na čtyřdenní jednání s cílem dosáhnout pokroku v otázce jaderného odzbrojení KLDR. S odvoláním na nejmenovaný diplomatický zdroj o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Americký zmocněnec pro Severní Koreu Stephen Biegun

Článek

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se v červnu v Singapuru při historickém summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem zavázal k jadernému odzbrojení, od té doby ale nebyl v této otázce zaznamenán významný pokrok, píše Reuters.

Stále se například musí vyjednat datum plánovaného setkání mezi americkým ministrem zahraničí a jeho severokorejským protějškem poté, co bylo setkání na poslední chvíli zrušeno v listopadu.

Pochvala z Pchjongjangu

Severokorejská státní média Trumpa pochválila za „ochotu“ pokračovat v dialogu, zároveň ale Washington kritizují za posílení sankcí s tím, že vztahy obou států kvůli nim mohou být podobně špatné jako loni.

Americké ministerstvo zahraničí uvedlo, že komunikace mezi oběma stranami pokračuje a uvolnění sankcí přijde poté, co bude „dokončeno a plně ověřeno jaderné odzbrojení (KLDR)“.

Reklama

Výběr článků

Načítám