Hlavní obsah

V Thajsku a Barmě při záplavách zemřelo na 50 lidí

MANDALAY

Pět desítek obětí na životech si vyžádaly mohutné záplavy v Barmě a Thajsku. Ve městě Mandalay ve střední části Barmy přišlo o život deset lidí a tři další jsou pohřešováni. Silné lijáky způsobily záplavy i ve východní Barmě. Thajský král dovolil svést vodu na své soukromé pozemky, aby předešel zaplavení Bangkoku.

Článek

Na mandalayském letišti voda vystoupala až do jedenapůlmetrové výšky a zablokovala tam cestující, protože pod vodou se ocitly i přístupové silnice. Nedaleko Paganu vykolejily dvě vlakové soupravy a 3000 obyvatel zůstalo odříznuty od světa. V sousedním Thajsku kvůli živlu zahynulo 39 lidí. Záplavy však i ve středu sužují na dva milióny obyvatel ve 46 provinciích v severní a střední části Thajska.

Král bojuje proti povodním

Vzhledem k této situaci král Phúmipchon Adundét povolil ministerstvu zavlažování, aby svedlo vody na jeho soukromé pozemky v provincii Ajuttchajá, a předešlo tak záplavám v hlavním městě Bangkoku. Samu metropoli v úterý rovněž bičovaly silné deště.

Záplavové lijáky přinesl do oblasti tajfun Xangsane, který zhruba před deseti dny rozséval smrt a zkázu na Filipínách a ve Vietnamu. V Thajsku však bylo zaznamenáno neobvyklé množství srážek už od srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Nad Filipínami se přehnal ničivý tajfun

Nejméně deset obětí si vyžádal tajfun Xangsane, který přinesl do centrálních oblastí Filipín ničivé záplavy a v hlavním městě Manile přerušil provoz...

Výběr článků

Načítám