Hlavní obsah

Záplavy zabily stovky lidí v Indii a Bangladéši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DHÁKA/DILLÍ

Nejméně 170 lidí zahynulo a 375 000 dalších zůstalo bez střechy nad hlavou ve východní Indii a v Bangladéši po mohutných bouřích, lijácích a následných záplavách, které v týdnu zasáhly oblast Bengálského zálivu.

Článek

Nejvíce obětí hlásí Bangladéš, kde bylo dosud nalezeno téměř 100 mrtvých těl rybářů, které bouře zastihla s loděmi na moři. Úřady uvádějí, že mnoha lodím se podařilo doplout zpátky k pevnině, ale pobřežní hlídky nadále pátrají po stovkách pohřešovaných rybářů.

Ti, kteří přežili, uvádějí, že nedostali žádné varování před hrozící bouří. To ale místní meteorologické služby popírají a tvrdí, že varování bylo vydáno včas.

Od pátku se v důsledku monzunových dešťů zastavila doprava v Kalkatě. V řadě oblastí je vody "po kolena", sdělil indický úřední zdroj. Každoroční období dešťů v regionu začíná v červnu a obvykle končí v září. Letos si jen v Indii vyžádalo životy více než 850 lidí. Většina obětí se utopila, byla zavalena sesunutou půdou nebo troskami zřícených domů, případně byla zasažena elektrickým proudem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám