Hlavní obsah

OBRAZEM: Budoucí japonský císař v plenkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská princezna Kiko s novorozeným synkem Hisahitem v pátek opustila tokijskou nemocnici. Hisahito se tam narodil 6. září a je po dlouhé době mužský potomek v japonské císařské rodině.

Článek

Usměvavá Kiko v bílých šatech a s Hisahitem, zabaleným do saténu, v náručí vyšla z nemocnice v doprovodu manžela, prince Akišina. Tam je přivítaly davy nadšených lidí mávajících japonskými vlaječkami. 

Princ Akišino a jeho manželka Kiko s budoucím císařem v náručí

Narození Hisahita ukončilo krizi kolem následnictví japonského císařského trůnu, který může podle dosavadního zákona přejít jenom v mužské linii. V rodině princů císařského páru byly doposud tři dcery.

Vnukem je nadšen i stávající císařský pár

Hasihito je po svém strýci a korunním princi Naruhitovi a po svém otci třetí v dědičné linii. V Japonsku se přesto nepřestává debatovat o změně zákona, který by umožnil, aby se dědičkou trůnu mohla stát i žena. Rozhodně je tomu nakloněna japonská veřejnost, méně konzervativní kruhy.

Děti vítají narození nového císaře

Reklama

Související témata:

Související články

V Japonsku se narodil následník trůnu

Japonské princezně Kiko se ve středu ráno narodil syn. Císařská rodina se tak dočkala mužského potomka. Očekávaný potomek mužského pohlaví přišel na svět...

Výběr článků

Načítám