Hlavní obsah

V Japonsku zabili ruského prodejce s českým občanstvím

ČTK, Novinky, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

V japonské Niigatě byl zavražděn obchodník s ojetými auty Sergej Denisov, který měl kromě ruského i české občanství. O tragédii v pátek informovala ruská agentura RIA Novosti. Ruští diplomaté v pátek odjeli formálně identifikovat tělo 42letého muže.

Článek

Tělo zavražděného bylo objeveno ve čtvrtek v kontejneru v Niigatě. Muž, o němž se předpokládá, že byl obchodníkem s autem, měl ruce svázané za záda a proříznuté hrdlo.

"V pátek ráno odjeli pracovníci ruského velvyslanectví v Tokiu podniknout formální identifikaci těla poté, co se spojí s Denisovými příbuznými," řekl ruský konzul Jurij Stěpanov.

Jedná se již o druhý případ vraždy ruského občana v Japonsku tento týden. Ve středu byla v Kobe brutálně zavražděna ruská tanečnice v nočním klubu. Útočník (47)  ji několikrát bodl do prsou a krku. Poté si vrazil nůž do břicha s cílem spáchat sebevraždu. Zatímco tanečnice zemřela v klubu, muž přežil, když byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice.

Krize po smrti japonského rybáře

Rusko začalo poukazovat na úmrtí svých občanů v Japonsku poté, co ruská pobřežní stráž ve středu zabila japonského rybáře, který lovil kraby v ruských vodách u Kuril. [celá zpráva]

Tokio a Moskva se v pátek dohodly, že ještě v pátek bude tělo zabitého 35letého japonského rybáře předáno japonským představitelům. Co bude s dalšími třemi rybáři, kteří jsou zadržováni v Rusku, se ve zprávě neobjevuje. Hlavní náměstek japonského ministra zahraničí Jasuhisa Šiozaki ve čtvrtek odletěl do Moskvy, kde se snažil vyjednat nejen vydání těla, ale i trojice zadržovaných rybářů. Ruská prokuratura se podle agentury Kjódó rozhodla, že obviní pouze kapitána rybářské lodi z narušení hranice a nezákonného rybolovu.

Rusové se za smrt námořníka omluvili, ale nadále viní japonskou posádku, že vnikla do ruských teritoriálních vod a riskantním manévrem se snažila hlídkovému člunu uniknout. Přes zhoršení vztahů Japonsko zachová s Ruskem bezvízový styk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám