Hlavní obsah

Boeing 737 evakuován kvůli falešné teroristické hrozbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Kvůli bezpečnostní hrozbě byli ve čtvrtek po přistání na mezinárodním letišti ve východoaustralském Sydney evakuováni pasažéři letadla na trase z tichomořského Fidži. Podle australské policie byly příčinou těchto opatření zprávy, že na palubě Boeingu 737 mohou být výbušniny. Policie však při prohlídce letadla nic podezřelého nenašla.

Článek

Telefonický vzkaz s hrozbou, že je na palubě bomba, se podle policie ozval z Filipín, když byl stroj ve vzduchu. Letadlo po přistání zaparkovalo daleko od budov hlavního terminálu, kde si jej prohlédl bezpečnostní personál, sdělila policie státu Nový Jižní Wales. 

"Po rozsáhlé pátrací akci v útrobách letadla se nepodařilo najít naprosto nic" a letadlo dostalo zelenou, sdělila policie.

Na vlastní půdě Austrálie, která je pevným spojencem Spojených států v jeho invazi do Iráku i Afghánistánu, nikdy nezažila teroristický útok. Její občané se nicméně stali terčem smrtících útoků v zahraničí - například na podzim 2002 v indonéském Bali, kde jich zahynulo 88 mezi více než dvěma stovkami obětí teroristických výbuchů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám