Hlavní obsah

Podle USA hrozí Indii teroristické útoky

BOMBAJ

Spojené státy varovaly Indii před možnými teroristickými útoky, které by mohly být spáchány v příštích dnech v Bombaji v Dillí v rámci oslav úterního Dne nezávislosti. Informace, že zahraniční teroristé chystají bombové útoky, zveřejnilo v pátek americké velvyslanectví v Indii.

Článek

Podle varování jsou možná mezi útočníky i členové al-Kajdá. Zaměřit by se teroristé mohli na "velká letiště a klíčové vládní úřady, ale také na hotely a tržiště."

Indická vláda uvedla, že o nebezpečí nedostala žádnou oficiální zprávu. "Nepřijali jsme žádnou oficiální informaci od amerických představitelů," uvedl ministr zahraničí Anand Sharma a dodal: "Naše bezpečnostní a zpravodajské služby jsou plně připravené čelit jakémukoli nebezpečí. Jsme si vědomi, že Indie je terčem teroristických skupin."

Bombajský policejní šéf oznámil, že ve městě se zvýší bezpečnostní opatření. Před měsícem bylo více než 180 lidí v Bombaji zabito při pumových útocích v osobních vlacích. Mimořádná opatření už jsou zavedena i na indických letištích a dalších veřejných místech.

Vysoký indický diplomat Vinod Kumar Duggai však nebezpečí nebere příliš vážně, podle něj jde o "krotké doporučení pro vlastní zaměstnance (ambasády)".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám