Hlavní obsah

Indie má první podezřelé z atentátů na vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indové zatkli tři muže podezřelé z účasti na teroristických útocích na bombajské železnici z 11. července. Podle indické televize jde o první zatčené v souvislosti s atentáty, při kterých zemřelo 207 lidí.

Článek

Dva ze tří zatčených byli zadrženi ve čtvrtek večer v severoindickém státě Bihár, třetího se podařilo dopadnout v pátek ráno přímo v Bombaji.

Indická policie z atentátů opakovaně obvinila islámské radikály bojující proti indické vládě v severoindickém státě Džammú a Kašmír, jmenovitě organizaci Laškare tajjaba. K útokům [celá zpráva] se ale tento týden přihlásila dosud málo známá islámská militantní organizace Laškare kahhár.

Islamisté ve zprávě uvedli, že se na explozích podílelo 16 lidí. Jeden z nich akci nepřežil. "Ostatní mudžáhedíni jsou v pořádku, oslavují úspěch mise a zároveň se připravují na další úkol," stojí v jejich prohlášení. "Velmi brzy zašleme audio a video nahrávku týkající se výbuchů v Bombaji," slíbili údajní teroristé.

Organizace Laškare kahhár, v překladu Armáda přemožitelů, byla neznámá až do útoků v posvátném městě hinduistů Varánasí 7. března. Sedm náloží tehdy zabilo nejméně 20 lidí. K podílu na bombajských atentátech se přihlásila poprvé v sobotu. Indičtí vyšetřovatelé tuto informaci stále prověřují.

Reklama

Související články

Útoky na vlaky v Bombaji, přes 160 mrtvých

Ve čtyřech příměstských vlacích v západoindické Bombaji vybuchlo v úterý sedm náloží. Podle nejnovějších zpráv při výbuších zahynulo 163 lidí, přes 460...

Výběr článků

Načítám