Hlavní obsah

V Jižní Koreji vzplál tanker, oheň se rozšířil i na další

Ulsan

Osmnáct lidí se zranilo v jihokorejském přístavu Ulsan při požáru, který se v sobotu rozhořel na jednom ropném tankeru a pak se rozšířil na druhý. S odvoláním na jihokorejskou námořní hlídku o tom informovala agentura AFP. Požár už byl uhašen. Agentura Reuters hovoří o deseti zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jižní Koreji začaly hořet dva tankeryVideo: Reuters

 
Článek

Na tankeru Stolt Groenland, který pluje pod vlajkou Kajmanských ostrovů, se ráno ozval výbuch. Na palubě bylo 25 námořníků, včetně Rusů a Filipínců. Plavidlo zachvátil požár, který se rozšířil na jihokorejský tanker, jenž kotvil v sousedství. Na něm bylo 21 lidí.

Všechny námořníky se podařilo evakuovat, ale deset lidí se podle Reuters zranilo. Jsou to hlavně zaměstnanci přístavu. Podle hasičů je devět z nich z Jižní Koreje a jeden z Indie. Stav jednoho ze zraněných je kritický. AFP s odkazem na jihokorejskou agenturu Jonhap píše, že zraněno je 12 námořníků a šest záchranářů.

Incident potvrdil zástupce ruského konzula v Pusanu. Řekl, že na palubě prvního tankeru bylo deset Rusů a nikdo z nich neutrpěl vážné zranění. "Někteří byli ošetřeni na místě, žádný Rus nemusel být hospitalizován," citovala diplomata ruská agentura TASS.

"Oheň byl z velké části uhašen, ale kontrolujeme vnitřek lodí, zda tam nejsou ještě plameny," sdělil zdroj agentury Reuters. Provoz terminálu ani jeho okolí incident zásadně neovlivnil. Příčina požáru se vyšetřuje. Policie zatím provoz v celé oblasti přerušila z obav z případných dalších explozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám